|
|  |
| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
Miracle

|
Tarih: Cmt Mar 01, 2008 12:48 am Mesaj konusu: Üvey annelere uzman önerileri! |
|
|
|
|
Üvey annelere uzman önerileri!
Üvey çocuklarınızı anlayışla karşılayarak, size yönelik muhalif davranışlarını hoş görerek onlarda güven uyandıracak sevgi dolu sağlam bir iletişim kurmanız mümkün.
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Avcılar Ruhsal Danışma Merkezi uzmanlarından Psikiyatrist Dr. Bahadır Bakım ile eğitim uzmanı Pınar Çekirge tarafından kaleme alınan “Üvey Anne Efsanesi” adlı kitapta, çoğunlukla önyargıyla yaklaşılan üvey annelere, “benimsenen ve saygı duyulan üvey anne” konumuna gelebilmeleri için çeşitli önerilerde bulunuluyor.
Türk sineması ve edebiyatındaki üvey anne olgusunun incelendiği “Üvey Anne Efsanesi” adlı kitapta, üvey anneleri tarafından büyütülen ünlülerin düşünceleri de yer alıyor. Üvey annelikle birlikte kişinin belki de hayatının en zor ve çetin döneminin başladığına işaret edilen kitapta, öncelikle iyi bir gözlemci olunması öneriliyor.
“Ne çok şey bekleyin, ne de olmayacak hayallerle kandırın kendinizi” denilen kitapta, üvey çocuğun sevgi, isyan, kin, özlem, kızgınlık, aile içindeki yeriyle ilgili olası kuşku ve güvensizliklerini anlatmasına izin verilmesi isteniyor. “Kimi kez bir terrier, bir su kaplumbağası, bir muhabbet kuşu sizi üvey çocuğunuza yaklaştıracaktır” denilen kitapta, evde yapılacak değişiklikler konusunda da çocukların görüşünün alınması tavsiye ediliyor.
Kişilerin, üvey çocuklarının babaları ile baş başa kalıp dertleşebilecekleri, oyun oynayabilecekleri ortamlar hazırlamalarının önemine değinilen kitapta, “üvey çocuklarınızla dost olmaya çalışın. Okul arkadaşları, hobileri hakkında konuşabileceğiniz o kadar çok şey olacak ki, şaşıracaksınız” deniliyor.
“ANNELERİNİ TAKLİT ETMEYE YELTENMEYİN”
Çocuğun annesiyle ilgili konuşma, ona olan özlem ve sevgisini dile getirmesinin de engellenmemesi gerektiği vurgulanan kitapta, “anneleri gibi konuşmaya, giyinmeye, onu taklit etmeye sakın ola yeltenmeyin. Ve kesinlikle kıskançlığa yenilmeyin” uyarısında bulunuluyor.
Üvey annelerin açık olması, duygularını anlatması, çocuğa sevgi göstermesinin de önemine işaret edilen kitapta, şunlar kaydediliyor:
Eşinizin çocuklarıyla sağlıklı bir iletişim kurabilmeniz belki aylar, yıllar alacaktır. Yeter ki hemen dedikodulara, gereksiz çıkışlara, evden kaçma tehditlerine yenilmeyin. Paniğe kapılmaya, depresyona girmeye veya uzak bir yere yerleşme planları yapmaya gerek yok. Sağduyunuza kulak verin yalnızca.
Üvey çocuklarınızı anlayışla karşılayarak, size yönelik muhalif davranışlarını hoş görerek onlarda güven uyandıracak sevgi dolu sağlam bir iletişim kurmanız, benimsenen ve saygı duyulan bir üvey anne konumuna gelmeniz aslında hiç de zor olmayacaktır. |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
paniccc

|
Tarih: Pzr Mar 09, 2008 11:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
gerçekten çok zor bir durum olsa gerek,sabırla ve gerçek sevgiyle aşılabilir diye düşünüyorum... _________________ yakın olmak için uzak dur benden... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
cemre

|
Tarih: Çrş Mar 19, 2008 12:15 am Mesaj konusu: |
|
|
SELAMLAR
Annelik dünyanın en güzel duygusudur.Eğer bir kadının yüreğinde sevgi varsa ,bu sevgiyi başkalarıyla paylaşıyorsa o kişi kimseye kötülük edemez ,insanları kırmaz,yüzünde hep tatlı bir gülümseme vardır.Eğer bir kadının kendi evladı varsa başka çocuklara karşıda sevgisi vardır.Mutlaka böyle olmalıdır.İstisnai durumlarda birkaç kötü ,flimlerdeki anne karakterlerinden çıkabilir.Etrafımızda, hatta çok yakınımızda bu tip anneleri görürüz.Ama her üvey anne kötü demek değildir.Başkasının çocuğunu kendi çocuğu gibi seven ve koruyan kadınlar vardır.Onlara kol kanat gerer,koruyucudur,kendi çocuklarından ayırmaz,sevgi doludurlar.
Burada sadece üvey anneleri kötülemek değil de nedenlerini düşünmekte fayda vardır.
Aile büyüklerinede büyük işler düşmektedir.Özellikle babaannelere.Babaanneler anneleri vefat etmiş veya ayrılmış torunlarına karşı aşırı bir düşkün ve koruyuculardır.Üvey annenin her hareketi ,her davranışının arkasında hep birşeyler ararlar.Kafalarında hep bir soru işareti vardır.Çocuklarda bunu bildikleri için bu durumları çok güzel kullanırlar.Şikayet unsurları hep vardır.Eğer bu gibi durumlarda anneye hiç bir şey sorulmadan şikayetler ciddiye alınırsa işte o zaman gerçekten huzursuzluklar başlar ve tartışmalar, ses yükselmeleri ve hatta şiddet ortaya çıkar.
İlk evliliğini karısından ayrılmış ve 4 çocuklu bir erkekle yapan bir bayanın kısaca hikayesi,ni anlatayım.Bu arkadaş ilk günlerde çok bocalamış.Ne yapacağını, cocuklara nasıl davranacağını daha doğrusu onlara nasıl bakacağını bilememiş.Elinden geldiğince bir şeyler yapmaya,onları hoş tutmaya,isteklerini yerine getirmek için çabalamaya başlamış.İşin içinde babaanne olunca işler biraz zorlaşıyormuş.Çünkü babaannede aynı evde yaşıyormuş.Akşam oğlu geldiğinde şikayetler başlıyormuş ve hiç bir hatası olmayan kadın bir sürü hakarete maruz kalıyormuş ve hiç bir şey söylemeden odasına çekiliyormuş.Bir kaç defada hiç hoşlanmadığımız dayağa maruz kalmış. Çocuklardan ikisi 12 ve 14 yaşlarında kız çocukları bazı şeylerin farkına varmışlar. Çünkü babaanne 4 ve 9 yaştaki çocukları işleyerek hiç yapmadığı dayak ve şiddeti yapmış gibi babaya yansıtıyorlarmış.Ablalar bu durumu bir sömestr tatilinde farketmişler aylar sonra.Babalarına durumu babaannelerininde beraber olduğu bir akşam anlatmışlar. Tabi kadıncağızın yediği dayaklar ve hakaretler hiç olmamış gibi davranılmış. Babaanne ukalaca ben kayınvalidemden çok çekmiştim sen birkaç ay çekmişsin çokmu demiş.Küçük çocuklar babaannelerinin sürekli onlara harçlık verdiğini ve söylediklerini babalarına söylemelerini söylüyormuş.İki kız çocuğu üvey annelerinin çok iyi davrandığını söylemelerine rağmen ,babaanne siz büyüksünüz tabii size iyi davranacak diyormuş.Komşular ve akrabalarda kötü bir üvey anne görmüşler kadıncağızı.Ama her şey ortaya çıkınca herkes peşin hüküm verdikleri için özür dilemişler.Çocuklara çok iyi baktığınıgörmüşler.2 yıl sonra bir kızı olmuş.5 çocuğu birbirirnden ayırmadan büyütmüş.Kızlardan biri şimdi hakim,diğeri öğretmen.Erkek olan çocuk şu anda mühendilik fakültesinde son sınıfta okuyor.Küçük olan li
sede,kendi çocuğuda ilköğretim de.İşte size örnek bir üvey anne profili.
S ile başlayan dünyanın en güzel 3 kelimesini aklımızdan hiç çıkarmayalım: SEVGİ-SEBAT-SABIR
Gülen yüzünüz hiç solmasın,gülen gözleriniz hiç ağlamasın.En güzel günler sizin olsun. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Miracle

|
Tarih: Çrş Mar 19, 2008 12:35 am Mesaj konusu: |
|
|
ben anne olmadım henüz, bu duyguyu bir anne kadar anlamam ve bilmem tabiki imkansız..ama kendi annemin gözlerine bakınca bana ve kardeşime olan sevgisinin nasıl yansıdığını ve bizlerin saçının bir teline dünyayı nasıl ateşe verebileceğini görüyorum yaa işte diyorum işte ANNELİK bu...
canım içinin taaa içi annemm seni çok çok çok çokkkk....ama çoookkkk seviyorummm.. seninle hep gurur duydum..iyiki benim annemsin, iyiki senin kızınım... meleğim,dünyanın en şanslı insanıyım ki sen benim canım annem olmuşsun... _________________ Dünya yaptıklarımızın yankılanıp bize geri döndüğü bir dağdır... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|
 |
|
|
| 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) |
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
|
|  |