Kadın Magazin

Üye Menüsü
  Kullanıcı Adı:

Şifre:

Her ziyaretimde otomatik giriş yap

[ Şifremi unuttum ]
 [ Üye Ol ]

Arama Yap

Rahim şekli bozukluğu kısırlığa neden olabilir

Başlığa cevap gönder    -> Kadın Sağlığı / Kadın Hastalıkları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj

cemre

Editör

Durumu : Offline

MesajTarih: Cum Nis 25, 2008 12:42 am    Mesaj konusu: Rahim şekli bozukluğu kısırlığa neden olabilir Alıntıyla Cevap Gönder

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE

Kadının cinsel organındaki yapısal bozukluk; düşük ve zor doğum riskleri taşır. Ancak düzenli tedavi gördükten sonra çocuk sahibi olma ihtimali normale dönecektir..

25 yaşındayım. Hiç hamile kalamadım. Doktora gittim, "Rahmin gelişmemiş, çocuk rahmi kadar kalmış" dedi. Çocuk sahibi olmak istediğim için tedavi gördüm ama bir sonuç alamadım. Ben anne olamayacak mıyım?
Kadın organlarının doğuştan olan anormallikleri arasında en çok görülenler, rahim şekli bozukluklarıdır. Bunlar basit bir çentiklenmeden, rahmin içinde kanın dışarı atılmasını engelleyen perdelere, tamamen iki ayrı rahim ve tüp oluşumuna kadar gidebilen önemli şekil bozukluklarıdır.

Cinsel ilişkiye girememe (CİG), ülkemizde sık rastlanan bir durumdur. Sorun erkeğin penisinin sertleşmemesine bağlı ise buna bağlanma yani iktidarsızlık denir. Sorun kadının cinsel ilişki sırasında ağrı ve acı duyacağı gibi korkularından dolayı kasılması ve eşini üzerinden iterek cinsel ilişkiyi ret etmesine bağlı ise buna vajinismus denir. Ancak sorun, çiftin cinsel bilgisinin yetersiz ve yanlış olmasına veya cinsel konularda tecrübesizliğine bağlı da olabilir. Bu durumda eşinizle birlikte cinsel bilgilerinizi arttıracak kaynakları okumanız veya cinsel eğitim videoları izlemeniz yararlı olabilir. Birlikte çözüm bulamadığınızda bir cinsel terapiste başvurmanızda ve cinsel terapi almanızda fayda var.

Bazı testler öneririz
Kadınlık organlarının bu yapısal bozuklukları aynı zamanda; kısırlık, tekrarlayan düşükler, zor doğumlar, erken doğum gibi işlev bozukluklarına da yol açabilmektedir. Hatta bazen bu anormallikler adet görmemeye, ağrılı adete, cinsel ilişkide zorlanmaya ve ağrılara neden olabilir. Tedavi süresi tamamlandıktan ilk 6 ay düzenli cinsel birliktelikten sonra hamile kalmamanız durumunda; biz hekimler bazı testlerin yapılmasını öneriyoruz. Çünkü hamile kalmak bazen çok kolay olabildiği gibi bazen de hiçbir engel durum olmadığı halde aylarca denk düşmediği için oluşamayabilmektedir.

Beş yıldır cinsel ilişkimiz olmadı

37 yaşındayım, eşim de 43 yaşında. Beş yıllık evliyim ancak eşimle ilişkiye giremedik. Doktora gittik, vajinismus olmadığımı söylediler. Ne yapmalıyım?Cinsel ilişkiye girememe (CİG), ülkemizde sık rastlanan bir durumdur. Sorun erkeğin penisinin sertleşmemesine bağlı ise buna bağlanma yani iktidarsızlık denir. Sorun kadının cinsel ilişki sırasında ağrı ve acı duyacağı gibi korkularından dolayı kasılması ve eşini üzerinden iterek cinsel ilişkiyi ret etmesine bağlı ise buna vajinismus denir. Ancak sorun, çiftin cinsel bilgisinin yetersiz ve yanlış olmasına veya cinsel konularda tecrübesizliğine bağlı da olabilir. Bu durumda eşinizle birlikte cinsel bilgilerinizi arttıracak kaynakları okumanız veya cinsel eğitim videoları izlemeniz yararlı olabilir. Birlikte çözüm bulamadığınızda bir cinsel terapiste başvurmanızda ve cinsel terapi almanızda fayda var.
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Sponsor
Önceki mesajları göster:   
Başlığa cevap gönder  

1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız