Kadın Magazin

Üye Menüsü
  Kullanıcı Adı:

Şifre:

Her ziyaretimde otomatik giriş yap

[ Şifremi unuttum ]
 [ Üye Ol ]

Arama Yap

Ödüllerimin hepsi ustalara armağan

Başlığa cevap gönder    -> Sinema / Tv / Diziler / Programlar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj

cemre

Editör

Durumu : Offline

MesajTarih: Çrş Nis 23, 2008 1:47 am    Mesaj konusu: Ödüllerimin hepsi ustalara armağan Alıntıyla Cevap Gönder

Beyaz Melek ile ‘En iyi yabancı film’ ve ‘En iyi yönetmen’ ödülü alan Kırmızıgül Türkiye’ye döndü. İner inmez ilk sözleri ‘Bu ödüller ustalara armağan olsun’ oldu

ABD’DEKİ ödül töreninin ardından filmin oyuncularından Fadik Sevin Atasoy ile birlikte Türkiye’ye dönen Mahsun Kırmızıgül, festivalde Türkiye’ye en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti ve ‘Beyaz Melek bir sevgi filmi. Bu sevgiyi hisseden ABD’li sinemaseverlere, festival jürisine teşekkür ediyorum. Türkiye’de seyircinin gösterdiği duyarlılığı ABD’li izleyicilerden ve jüriden de gördük’ dedi.

KAPANIŞ GURURLANDIRDI

SİNEMANIN evrensel bir anlatım dili olduğunu vurgulayan Kırmızıgül, ‘Benim için çok anlamlı bir ödül oldu. Bu iki ödülü filmde oynamış, yaş ortalaması 70 olan tiyatro ve sinema dünyasının en büyük ustalarına armağan etmek istiyorum’ diye konuştu. Kırmızıgül ayrıca, festivalde kapanış filmi olarak gösterilmesinden dolayı gururlandığını da belirtti.

FESTİVAL BİR KÖPRÜ GİBİ

HOUSTON Film Festivali’nin dünyada en başarılı yönetmenler için bir köprü olduğunun altını çizen Fadik Sevin Atasoy ise şunları söyledi: ‘Hemen hemen hepsi ilk ödüllerini bu festivalde almış. Festivalin kapanışını Beyaz Melek ile yapmak gurur verici. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. Çok mutluyuz.’ İHA / İSTANBUL

Gelişmenin kanıtı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül’ün yaptığı ‘Beyaz Melek’ adlı filmin, 41. Houston Film Festivali’nde, iki ödül almasının Türk sinemasının son zamanlardaki gelişmesinin bir kanıtı olduğunu belirtti. Günay ‘Bir Türk filminin uluslararası bir yarışmada iki büyük ödül alması gerçekten çok sevindirici bir olaydır. Sevgili Mahsun Kırmızgül’ü, filmde rol alan sanatçıları ve bütün emeği geçenleri kutluyorum, coşkuyla alkışlıyorum’ dedi. ANKA / ANKARA
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Sponsor
Önceki mesajları göster:   
Başlığa cevap gönder  

1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız