| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
Miracle

|
Tarih: Cum Mar 14, 2008 10:35 pm Mesaj konusu: LOST |
|
|
|
|
Uçak kazası ile bir adada mahsur kalan insanların öyküsü anlatılmaktadır. Özellikle her bölümde, bir karakterin geçmişine gidilerek ana senaryo beslenmektedir.
Bu adada mahsur kalan 48 kişi arasında değişik karakterler mevcuttur; bir cerrah, bir iletişim subayı, bir rock yıldızı, bir kanun kaçağı, bir inşaat işçisi, bir dolandırıcı, bir milyoner ve daha bir çok enteresan özelliğe sahip insan… Bu insanlar, daha adadaki ilk günlerinde adanın mistik güçlere sahip olduğunu farkederler. Uçak kazasında hayatta kalmayı başarmışlardır, ancak asıl hayatta kalma savaşı şimdi başlamaktadır…
 _________________ Dünya yaptıklarımızın yankılanıp bize geri döndüğü bir dağdır... |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
paniccc

|
Tarih: Cum Mar 14, 2008 11:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
bu benim dizim ya,hastasıyım..3 sezonunu toptan soluksuz izledim hayatım boyunca izlediğim en güzel,en kaliteli şey,bide orda bi sawyer varki akıllara zarar yakışılılıkta bir adam,yapımcılar akıllı davranmış senoryo kurgu zaten mükemmel bi de yakışıklı erkekler güzel kızlar eklenince seyre doyum olmayan bi dizi çıkmış ortaya hala izlemeyen varsa şiddetle tavsiye ederim... _________________ yakın olmak için uzak dur benden... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
paniccc

|
Tarih: Çrş Mar 26, 2008 1:40 am Mesaj konusu: |
|
|
4. sezonun 6 bölümünü bu hafta sonu izledim garip bir hal almış dizi,hala merak uyandırıyor ancak eski tadı yok sanki,bakalım hareketleneceğine güzelleşeceğine inanıyorum geçmiş 3 sezonu düşününce  _________________ yakın olmak için uzak dur benden... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Miracle

|
Tarih: Sal May 20, 2008 9:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
valla en sonunda bende şu meşhur lost'u gecikmelide olsa izlemeye başladım 2. sezon 4. dvd ye geçtim her akşam bir cd izliyorum fena bağımlılık yaptı şimdiye kadar izlemediğime bin pişman oldum valla.. daha hala izlemeyen varsa dvd lerini alıp izlemeye başlasın derim.. yanlız acayip bağımlılık yapıyor benden söylemesi.. süper süper süper..  _________________ Dünya yaptıklarımızın yankılanıp bize geri döndüğü bir dağdır... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
paniccc

|
Tarih: Çrş May 21, 2008 10:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
sonunda kankam,sonra da prison break'e geçiyorsun tavsiyelerimi ciddiye al artık  _________________ yakın olmak için uzak dur benden... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Miracle

|
Tarih: Çrş May 21, 2008 10:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
lostu bitereyim diğer tavsiyenide dikkate alıcam kankam..  _________________ Dünya yaptıklarımızın yankılanıp bize geri döndüğü bir dağdır... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Miracle

|
Tarih: Çrş Hzr 11, 2008 3:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
 _________________ Dünya yaptıklarımızın yankılanıp bize geri döndüğü bir dağdır... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Miracle

|
Tarih: Çrş Hzr 11, 2008 3:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
Miracle

|
Tarih: Çrş Hzr 11, 2008 4:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
görenler görmeyenlere göstersin... meşhur sawyer'ımızın güzeller, güzeli 10 yıllık eşi.. valla ya bu adam kör yada bu kadın çok akıllı...yinede helal olsun ki adam karımda karım diyo başkada bişey demiyor...allah herkese bir josh nasip etsin ne diyim..  _________________ Dünya yaptıklarımızın yankılanıp bize geri döndüğü bir dağdır... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
paniccc

|
Tarih: Çrş Hzr 11, 2008 10:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
ya naptın kankam ya ilk fotoları gördüm "kankam benimiçin foto koymuş" diye düşünürken bunları görünce "kankam canıma kastetmiş" diye düşündüm,beni bikaç gün rahat bırakın zira kendimi toparlamam lazım  _________________ yakın olmak için uzak dur benden... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Miracle

|
Tarih: Prş Hzr 12, 2008 3:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
kankam sen daha görmemişmiydin güzeller güzeli gelinimizi tühh.. seni oralarda şoklara soktum bir başına desene..  _________________ Dünya yaptıklarımızın yankılanıp bize geri döndüğü bir dağdır... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
paniccc

|
Tarih: Pzr Hzr 15, 2008 9:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
aynen görmemiştim valla çirkin bahtı bu olsa gerek  _________________ yakın olmak için uzak dur benden... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
cemre

|
Tarih: Cmt Hzr 21, 2008 10:06 pm Mesaj konusu: Lost'un felsefi şifresi |
|
|
Dördüncü sezon sona erdi ama Lost'ta heyecan ve merak dinmiyor...
Terry O'Quinn tarafından canlandırılan John Locke karakteri dizinin başlangıcından itibaren çarpıcı bir figür olarak yer aldı.
Bilim-kurgu ve metafiziğin içiçe geçtiği gizemli bir öykü anlatan LOST dizisi gösterildiği her ülkede büyük ilgi uyandırdı. Dizinin anlattığı öykü o kadar çarpıcı ve öylesine gizemlerle dolu ki, dünyanın pek çok yerindeki insanlar dizinin anlattığı olaylar hakkında durmaksızın yeni teoriler geliştiriyorlar.
Ancak dizinin yapımcı ve senaristleri de kendi sırlarını titizlikle korumaya devam ediyorlar. Dizinin iki sezon daha devam edeceği düşünülürse, iki yıl kadar bir süre boyunca bu dizide anlatılan öykünün bütününü ve içerdiği kodları merak etmeye devam edecekler.
Dizide yer alan üç karakter (ki bu karakterlerden biri çoktan öldü) aydınlanma çağının çok önemli üç İngiliz düşünürünün adını taşıyorlar.
NEDEN BU İSİMLER SEÇİLDİ?
Lost dizisinde ortaya atılan pek soru ve gizem var ki TV başındaki izleyiciler bunları çözmek için uğraşıp duruyor. Anlaşılan o ki dizinin final bölümüne kadar da bu gizemli sorular devam edecek.
Dizideki karakterlerinin isimlerini aldığı İngiliz filozofların kim olduklarını ve felsefe tarihindeki önemlerini açıkladığımızda, Lost dizisinin gizemini çözme yolunda önemli bir adım atmış olacağınıza inanıyoruz.
İşte isimlerini felsefe tarihinden alan üç LOST karakteri:
1. Edmund Burke: Bu karakteri (şimdilik) tek bir bölümde izledik. 3. sezonun 7. bölümü olan 'Not in Portland' adlı bölümde Juliet Burke'ün (Elizabeth Mitchell) hayatına geri dönüş yaptığımızda, Juliet'in eski kocası Edmund Burke ile tanışmıştık. Zeljko Ivanek'in canlandırdığı Dr. Edmund Burke, Juliet ile aynı laboratuarda çalışan ama başkalarının araştırma projelerini kendine mal etmeye çalışan hasis ve güvenilmez bir tipti. Kendisine çarpan otobüs yalnızca onun ölümüne yol açmakla kalmamış, Juliet'in için Ada'ya giden yolu da açmıştı.
Gerçek Edmund Burke ise (1729 -1797) İrlanda kökenli bir İngiliz devlet adamı ve yazar olup Amerikan kolonilerinin bağımsızlığına destek vermiş ancak Fransız devrimine kesinlikle karşı çıkmıştı. Anglo-Amerikan muhafazakarlık ideolojisinin kurucusu olarak kabul edilir.
2. David Hume: Henry Ian Cusick tarafından canlandırılan Desmond Hume karakteri ilk olarak bir 'inanç ve bilim adamı' olarak görünmüştü daha sonra ise 'live together, die alone' (birlikte yaşar, yalnız ölürüz) sözüyle akıllarda ve gönüllerde kendine yer buldu. Desmond'ın daha önceki hayatındaki gelişmeleri izlerken birden gördük ki bu karakterin tam adı David Desmond Hume.
Gerçek David Hume (1711 - 1776) İskoçya kökenli filozof, iktisatçı ve tarihçi olup, Batı felsefesinin en önemli figürlerinden biri olarak kabul edilir. İnsan zihninin ve potansiyelinin kavranabilmesi için ilahi bilimlerin yeterli olmayacağını, ancak deney ve gözlemler yoluyla gerçek bilgiye ulaşılabileceğini ileri sürmüş olan Hume, Isaac Newton'ın bilimsel devrimci yaklaşımlarından çok etkilenmişti.
3. John Locke: Aktör Terry O'Quinn tarafından canlandırılan John Locke karakteri dizinin başlangıcından itibaren çarpıcı bir figür olarak yer aldı. Kötürüm olarak geldiği adada tekrar yürüme becerisine kavuşan Locke, adada sakin ve akil bir adam izlenimi verdi. Ancak geri dönüşlerden anladığımız kadarıyla adaya gelmeden önce son derece sinirli ve duygusal bir figür olarak görünüyordu. Dördüncü sezonun finalinde 'Ötekilerin' liderliğine kadar yükselen John Locke 'adada kalmak' konusunda çok ısrarlıydı.
Gerçek John Locke (1632 - 1704) çok önemli bir İngiliz filozofu olarak kendisinden sonra gelen çok sayıda düşünürün zihin haritalarını değiştirmiş ve İngiliz siyasi felsefesinin oluşumuna büyük katkılarda bulumuştur. Liberalizm ilkesinin temellerini atan Locke, bireyin özgür iradesini önplana çıkaran 'deneyci' bir düşünce tarzını savundu. Görüşleriyle hem Fransız devrimini hem Amerikan devrimini etkiledi. Bugün 'bireysel kimlik' veya 'kişilik' olarak nitelendirdiğimiz kavramlar üzerinden insanı inceleyebiliyorsak, bunu John Locke'a borçluyuz. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Miracle

|
Tarih: Prş Tem 24, 2008 11:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
4. sezonuda netten indirip izledik... tam bir lost manyağı oldum denilebilir durumuma... 4. sezonu öyle acayip bitirmişlerki 5. sezonu beklerken merakdan ortadan çatlamazsam iyidir yani.. bu diziyi yazan senaristlerin hayal gücüne aklına hayran olmamak imkansız resmen...adamlar nerelerden nerelere bağlamışlar konuları yaa.. 5. sezonu beklemekteyim büyük bir sabırsızlıkla...  _________________ Dünya yaptıklarımızın yankılanıp bize geri döndüğü bir dağdır... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Miracle

|
Tarih: Çrş Ağu 06, 2008 5:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
cemre

|
Tarih: Cum Ağu 08, 2008 12:23 am Mesaj konusu: Karizmatik Sawyer'a ne oldu? |
|
|
 |
|