| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
Miracle

|
Tarih: Cum Şub 29, 2008 4:35 am Mesaj konusu: İç giyimde beyaza son. |
|
|
|
|
Kadınlara yönelik iç giyim ürünlerinde beyazın hakimiyeti sona erecek.
Önümüzdeki yıllarda kadınlara yönelik iç giyim ürünlerinde beyazın yerini renkli ve desenli ürünler alacak. Batal Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı ve modacı Burhanettin Batal, modanın merkezi olarak bilinen Fransa başta olmak üzere 30”u aşkın ülkeye iç giyim ürünleri ihraç ettiklerini, ancak Türkiye”de iç giyim ürünlerinin “çamaşır” olarak anılmasının, bu sektörde dünya modasının takip edilmesini engellediğini savundu. Çamaşır sözcüğünün İngilizce”de “yatak, çarşaf, yastık kılıfı veya gecelik” gibi anlamlara gelen “Laundry” sözcüğünün karşılığı olduğunu, bu nedenle iç çamaşırı yerine “İç giyim” sözcüğünün kullanılması gerektiğini ifade eden Batal, Türkiye”de iç giyim modasının pek fazla gelişmediğini anlattı.
Türkiye”deki iç giyim sektöründe beyaz rengin hakimiyeti nedeniyle tasarımlarda tekdüzeliğin hakim olduğunu kaydeden Batal, şunları kaydetti: “İç giyim ürünleri, özellikle kadınların aktif yaşamında önemli bir konuma sahiptir. İç giyim ürünlerinin sadece beyaz rengin hakimiyetinde tekdüzeliğe mahkum edilmesi, kadınların yaşamının da renklenmesini engellemektedir. Çünkü kadınlar, çocukluk çağından itibaren erkeklere göre renkliliğe, süse ve aksesuvarlara daha düşkündürler. Avrupa ülkelerinde bu konuda yapılan araştırmalar, kadınların renkli kişiliklerinin, renkli ve canlı iç giyim ürünleriyle tamamlanması gerektiğini ortaya koymuştur. Bu nedenle resmi kıyafet izlenimi veren beyaz ürünlerin modası yavaş yavaş rafa kaldırılıyor.”
RENKLİ VE DESENLİ ÜRÜNLER MODA OLACAK Tüm dünyada modanın renkli, desenli, hareketli ve aksesuvarlı ürünlere doğru kaydığını ve iç giyim modasının da bu yönde geliştiğini belirten Batal, özellikle Fransa”ya çeşitli aksesuvarlarla süslü, renki ve desenli kumaşlardan yapılan iç giyim ürünleri ihraç ettiklerini bildirdi.
Türkiye”de de renkli ve desenli iç giyim ürünleri modasının gelişmeye başladığını vurgulayan Batal, şunları söyledi: “Önümüzdeki yıllarda kadınlara yönelik iç giyim ürünlerinde beyazın yerini renkli ve desenli ürünler alacak. Microfiber kumaşlar üzerine canlı desenler, harf ve kelime baskılar ile kağıt baskılar iç giyim sektöründe moda haline gelecek. Bu ürünlerdeki renklilik ve canlılığın kadınların aktif yaşantısına da renk ve canlılık getirmesi hedefleniyor. Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde renkli ve desenli iç giyim ürünleri modası hızla yayılıyor. Türkiye”de de bu moda yavaş yavaş yerini almaya başladı. Artık kreasyonlar bu yönde hazırlanıyor.” |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
paniccc

|
Tarih: Cum Mar 14, 2008 7:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
benim tercihim siyah ve pembeden yana seksilikten bi haber yaşıyorum bu anlamda,çizgi film karakterleri,sevimli çizimler süslüyor çamaşırlarımı...  _________________ yakın olmak için uzak dur benden... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
gulenyus

|
Tarih: Cum Mar 14, 2008 7:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
ben beyazdan vazgeçemiyorum sanırım...her ne kadar benim de çamaşırlarım cicili bicili olsa da beyaz bir takımın saflığı ve asaleti bambaşka  _________________ aşkıma çok aşığım...
-------------------------------------
Qui n'a plus qu'un moment a vivre N'a plus rien a diss |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Miracle

|
Tarih: Cum Mar 14, 2008 7:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
siyah ve kırmızı... ( dantelli modelleri tercih ederim )genelde, mor ve lilada severim iç çamaşırında ama ilk tercihlerim baştakiler olur hep... günlük hayatta bende sevimli iç çamaşırları giyerim çizgi kahramanlar falan..ama bunu alışkanlık haline getirmemek gerekiyor..özellikle evli bir kadınsanız....  _________________ Dünya yaptıklarımızın yankılanıp bize geri döndüğü bir dağdır... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
gulenyus

|
Tarih: Cum Mar 14, 2008 7:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
tabii ki evlenince apayrı oluyor ablalarımdan anladığım kadarıyla  _________________ aşkıma çok aşığım...
-------------------------------------
Qui n'a plus qu'un moment a vivre N'a plus rien a diss |
|
| Başa dön |
|
 |
|
paniccc

|
Tarih: Cum Mar 14, 2008 7:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
evli değilim sorun yok herhalde  _________________ yakın olmak için uzak dur benden... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
sibelus

|
Tarih: Cmt Mar 15, 2008 12:36 am Mesaj konusu: |
|
|
evet evli olunca daha özenli olmak gerekiyor. Ama günlük kulanımda kesinlikle beyaz ve penye tecih ediyorum _________________ sabretmek acizlik değildir, sabretmek mücadeledir. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Miracle

|
Tarih: Cmt Mar 15, 2008 1:16 am Mesaj konusu: |
|
|
| paniccc yazmış: |
evli değilim sorun yok herhalde  |
şimdilik yok giyebilirsin tabii...  _________________ Dünya yaptıklarımızın yankılanıp bize geri döndüğü bir dağdır... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
özgessss

|
Tarih: Cmt Mar 15, 2008 3:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
iç çamaşırı kendimizi ruhsal açıdan iyi hissetmemiz hususunda çok önemli bir rol oynuyor bence..
renk çok önemli değilde cicili bicili çamaşırlar her zaman kendimi iyi hissettirmiştir  _________________ Aşk bir deniz, kadın onun kıyısıdır...
VICTOR HUGO |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Lawinya

|
Tarih: Cmt Mar 15, 2008 7:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
ben de evli değilim ama genelde fantazi türler çok hoşuma gider benim nerde dantelli bi iç çamaşırı var çarpılıyorum görünce ama bunun yanı sıra cicili bicili çizgi film kahramanlarının olduğu çamaşırları sa çok seviyorum ma tercihim dantellilerden yana  _________________ Gel bak bir elimde gökyüzü var hala
Ötekinde kayıp giden yıldızlar la la...
Korkular da benim,umutlarda,
Beni bırakma... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|