Kadın Magazin
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yayın hayatına başlayan KadinMagazin.Net olarak kadınlar için bilgi ve paylaşım portalı olmayı amaçlıyoruz. Çıktığımız bu yolda bize katılacak tüm bayanlara şimdiden teşekkür ediyoruz.

Üye Menüsü
  Kullanıcı Adı:

Şifre:

Her ziyaretimde otomatik giriş yap

[ Şifremi unuttum ]
 [ Üye Ol ]

Arama Yap

Güneş Lekeleri

Başlığa cevap gönder    -> Sağlık
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj

paniccc

Genel Moderatör

Durumu : Offline

MesajTarih: Cum Mar 14, 2008 9:13 pm    Mesaj konusu: Güneş Lekeleri Alıntıyla Cevap Gönder

Güneş lekeleri, ultraviyole ışınlarına maruz kalınması sonrası gelişen küçük, koyu sarıdan kahverengiye değişen pigmentte, cilt lezyonları olarak tanımlanıyor.

Güneş ışınlarına maruz kalınmaya devam edildikçe renklerde koyulaşma daha belirgin olarak ortaya çıkıyor. Bu lekeleri tetikleyen sadece güneş ışınları da değil. Son yıllarda moda olan solaryuma giren kişilerde de lekeler görülüyor. Bu kahverengi lekeleri kişinin genetik özellikleri, hormonal durumu, alınan sıvı gıdalar ve ilaçlar da etkiliyor.
Lekeler tarzında görülen cilt lezyonlarının deri kanseri habercisi olabileceğine dikkat çekiliyor.

Dr.Funda Güneri lekeler tarzında görülen cilt lezyonlarının deri kanseri habercisi olabileceğine dikkat çekerek şunları söylüyor: “Güneşin deri kanseri oluşumuna neden olduğu bilinmektedir. UV B daha az etkili olmakla birlikte hem UVA hem de UVB buna neden olmaktadır. Bu nedenle kullanılan güneş koruyucu ürünlerin her iki ışına karşı da koruyucu filtre içermeleri gerekmektedir. Deri kanserlerinin bir kısmı yıllar içinde yavaşça gelişir ve hayati tehlike yaratmaz. Bazı tipleri ise erken tanı konulmadığı sürece ölüme neden olabilirler.”

Sponsor

Miracle

Site Yöneticisi

MesajTarih: Cum Mar 14, 2008 9:46 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

güneşi seviyoruz evet ama yararlı olduğu kadar fazlasıylada zararları olduğunu bilmek ve ona göre hareket etmek lazım...

paniccc

Genel Moderatör

MesajTarih: Pts Mar 17, 2008 12:58 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

evet güneş faydalı ama zararları gün geçtikçe artıyor,çok dikkatli olmak gerekiyor,çocukken anne sözü dinlemeyerek bütün gün güneşin altında kaldım ve 3. derece yanık oldum ve o yanıktan sonra lekelerim oldu ben seviyorum gerçi hoşuma gidiyor ama genel olarak güzel bir görüntü olmadığı düşünülür,çok çabuk yanan bronzlaşmak yerine kızaran bi tenim var hala çok dikkatli olmam gerekir sahilde yoksa bütün gece sızlamam an meselesi oluyor,artık akıllandım ama şimdiden korunmaya başladım,azcık güneş gördüğüm zaman yüzüme koruyucu sürmeden çıkmıyorum...

Lawinya

Aktif Üye

MesajTarih: Pts Mar 17, 2008 1:22 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bende allahtan güneş lekesi hiç yok sanırım daha çok teni beyaz olanlarda oluşuyor kuzenlerimde var çünkü..ama bende de sivilce lekesi kaldı ya Sad
Beni bırakma...
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Başlığa cevap gönder  

1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız