|
| Kadın Magazin |
|
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yayın hayatına başlayan KadinMagazin.Net olarak kadınlar için bilgi ve paylaşım portalı olmayı amaçlıyoruz. Çıktığımız bu yolda bize katılacak tüm bayanlara şimdiden teşekkür ediyoruz.
|
|
|  |
| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
cemre

|
Tarih: Cum Nis 04, 2008 1:10 am Mesaj konusu: Flörtte yarım yamalaksa evlenince de düzelmiyor |
|
|
|
|
Cinselliğin yarım, kısıtlanmış, kurallar içinde yaşandığı flört döneminden evliliğe geçen çiftler, özgürlüğün tadına varacakken bocalıyor. CETAD’ın (Cinsel Eğitim ve Araştırma Derneği) araştırmasına göre Türkiye’de toplumun yüzde 32’i cinsel sorun yaşıyor. 10 kadından birinde vajinismus sorunu var. Erkekler sertleşme ve erken boşalma sorunları... İşte CETAD Genel Sekreteri ve Acıbadem Hastanesi psikiyatrlarından Doç. Dr. Cem İncesu’nun tespitleri:
HER KESİMDE SORUN VAR: Evlilik öncesinde öpüşme, sarılma, giyinik ya da yarı giyinik gibi bir cinsellik yaşanıyor. Her kesimde de var. Ancak bu dönemde cinsel rahatsızların farkına varılmıyor, insan kendini keşfedemiyor. Tedavi etme şansı olmuyor. Eşinde de varsa bunu görme şansı olmuyor.
İLK GECE HEYECANLANIYORLAR: İlk gecede heyecan çok ön planda. Erkekler, öpüşürken, sarılırken sorun yaşamıyor. Çünkü, erkekliğini kanıtlama çabası yok. İmzanın atılmasıyla birlikte toplumsal yasaklar kalkıyor ve sorunlar başlıyor.
SERTLEŞME SORUNU ÇOK VAR: Korku, panik, yaptım yapamadım, başardım başaramadım duygusu -ki biz buna performans anksiyetesi diyoruz- yaşanabiliyor. Tam cinsel birleşmeye yöneldiğinde sertleşme gidiyor. Kadınların da yüzde 90’ı evlendikleri geceye kadar vajinismus olup olmadığının farkında değil. Vajinismuslu kadınların genelde cinsel problemleri olmaz. Keyif alırlar ön sevişme düzeyinde hiçbir sorunları yoktur. Cinsel birleşme hedeflenip o noktaya gelindiğinde sorun çıkar. Aslında tüm yasaklar kalktığı için rahat olunması lazım. Fakat, tam tersi yaşanıyor.
DOKTORA GİDİŞ 3 YIL RÖTARLI: Türkiye’de kadınlarda vajinismus erkeklerde ereksiyon problemi var. Üstelik bu insanlar genç. Sorun, dört duvar arasında kalıyor. Bırakın doktor ya da yakınlarını birbirleriyle bile konuşmuyorlar: Maalesef ortalama 3 yıldan önce tedaviye gelmiyorlar.
SORUN BİRKAÇ AYDA ÇÖZÜLÜR: Yıllarca cehennemi yaşıyorlar. Aslında sorunları birkaç ayda çözülebilir. Sadece cinsel sorunlar üzerine uzmanlaşmış merkezler bulunuyor. Böyle bir merkeze uzak olsalar dahi bir uzman doktora başvurmaları gerekiyor.
Her 100 boşanmanın 70’i cinsel sorunlardan
DOÇ. DR. İNCESU: Çiftlerin birbirlerinden soğumuş olduklarını hissediyoruz. Çevreden çocuk baskısı görenler oluyor. Boşanma davalarının yüzde 90’ı şiddetli geçimsizlik diye açılıyor. Ancak bunun yüzde 60-70’i cinsel sorunlar, emin olun. Sorunların izlerini çiftlerde rahatlıkla görebilirsiniz. Agresiflik, toleranssızlık ve bastırılmış öfke... Mutlaka o öfke başka bir biçimde ortaya çıkar. Eşine cinsel isteksizlik ve reddedişle gösterir. İş biraz büyürse tahammül azalır. Diş fırçalamasından kabuklu yemiş yemeye, televizyonda zap yapmaktan geç gelmesine kadar çeşitli küçük şeyler, büyük kavgalar getiriyor.
BEKARET HÂLÂ ÇOK ÖNEMLİ
BAZI cinsellik anketlerinde çıkan sonuçlar şöyle:
Bekâret kadının namusunun simgesi Yüzde 75
Erkekler bekâreti bozulmamış kızlarla evlenmeli Yüzde 64
Kadının bekâreti ancak evlilikle bozulmalı Yüzde 78
Erkek cinsel ilişkiyi her zaman ister ve hazırdır Yüzde 37
Tüm fiziksel yakınlaşmalar cinsel ilişkiyle bitmeli Yüzde 15
Türkan Yılmazer |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
Miracle

|
Tarih: Cmt Nis 05, 2008 1:00 am Mesaj konusu: |
|
|
kaçıncı yüzyıldayız hala kadının namusunun iki bacak arasında olduğuna inanan bir milletiz... cinselliği tam anlamıyla yaşamayan kızlarımız nerdeyse onu yaşasın daha iyi denecek şeyler yapıyorlar malesef...her zaman inandığım bir şey var orta okuldan itibaren çocuklara belirli ölçüde cinsel eğitim verilmeli...eğer okullarda yapılamıyorsa ebeveynler çocuklarını uygun yaşlara gelmeye başladıklarında bazı konularda bilinçlendirmeli ki ilerde ne kendileri üzülsünler nede çocukları yanlış ilişkileri yaşasınlar...cinsellik ayıp ve günah bir şey değil vücut dengesi ve hormanları normal çalışan her insanın ihtiyacı bu...şunada kesinlikle inanıyorum erkeklerin ne kadar ihtiyacı varsa kadınlarında o kadar ihtiyaçları var güzel ve sağlıklı bir cinsel hayata... _________________ Dünya yaptıklarımızın yankılanıp bize geri döndüğü bir dağdır... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
özgessss

|
Tarih: Cmt Nis 05, 2008 11:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Miracle yazmış: |
kaçıncı yüzyıldayız hala kadının namusunun iki bacak arasında olduğuna inanan bir milletiz... cinselliği tam anlamıyla yaşamayan kızlarımız nerdeyse onu yaşasın daha iyi denecek şeyler yapıyorlar malesef...her zaman inandığım bir şey var orta okuldan itibaren çocuklara belirli ölçüde cinsel eğitim verilmeli...eğer okullarda yapılamıyorsa ebeveynler çocuklarını uygun yaşlara gelmeye başladıklarında bazı konularda bilinçlendirmeli ki ilerde ne kendileri üzülsünler nede çocukları yanlış ilişkileri yaşasınlar...cinsellik ayıp ve günah bir şey değil vücut dengesi ve hormanları normal çalışan her insanın ihtiyacı bu...şunada kesinlikle inanıyorum erkeklerin ne kadar ihtiyacı varsa kadınlarında o kadar ihtiyaçları var güzel ve sağlıklı bir cinsel hayata... |
söylediğin birçok şeyde haklısın, ama şu varki eğer cinsellik evlilik olmadan yaşanmaya başlansa evliliğin hiçbir anlamı kalmıyor.
ben bu anlamda pek birşey yaşamadım ama birçok değerim çürüdü şimdiden ve aşka erkeklere veya evliliğe karşı hiçbir çekim hissetmiyorum açıkçası..
belkide bir süreçtir bu zamanla geçer bilemem ama şuan çok çürüdüğünü hissediyorum bazı değerlerimin.. benim gibi olan bir çok dişi birey var..
manevi anlamda zaten çürüdüm,birde maddi olarak çürürsem bu sefer hiç birşey bağlayamaz beni aşka,tutkuya..cinselliğin dilendiği gibi yaşandığı çoğu ülkede evlilik oranı çok düşük, oralı olduğum için Yunanistan'dan örnek vereceğim,orada evlenen çiftlere devlet evliliği teşvik etmek amacıyla belli miktarlarda para ödüyor...
bu düşüncemin namusun iki bacak arasında olduğu görüşünden gelmediğinide bilmeni isterim ayrıca yanlış anlaşılmasın..sadece çürümeyen değerlerim kalsın istiyorum..bilmem anlatabildimmi  _________________ Aşk bir deniz, kadın onun kıyısıdır...
VICTOR HUGO |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Miracle

|
Tarih: Cmt Nis 05, 2008 11:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
yok canım neden yanlış anlıyayım... yanlız şunuda belirtmek istiyorum bende evlilik dışı her önüne gelenle yaşanılan bir cinsel hayattan bahsetmedim..sadece artık bazı tabuların yıkılması gerektiğini ve ailelerin çocuklarını böyle konularda birazda olsun bilinçlendirmesi gerektiğini düşünüyorum ( ki ben kendi açımdan söylüyorum ilerde çocuğum olduğunda bende bu söylediklerimi vakti geldiğinde kesinlikle paylaşıcam çocuğumla), haa şuda bi gerçek artık ülkemizde, cinsel hayatı başlayan kızlarımızın ve erkek çocuklarımızın yaş oranları git gide düşüyor..bilinçsizce birlikteliklerin sonucu travmalara yada istenmeyen gebeliklere kadar gidebiliyor bunları çocuk denecek yaştaki kişilerin yaşaması ne kadar kötü.. _________________ Dünya yaptıklarımızın yankılanıp bize geri döndüğü bir dağdır... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
özgessss

|
Tarih: Cmt Nis 05, 2008 11:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
evet çok haklısın,artık bazı tabular yıkılıp çocuklara bilgi verilmeye başlanmalı..yaşadığımız devirin şartları bunu gerektiriyor.fakat hala anlamamakta ısrar edenler hala var malesef..zaten bu gizlilik oyunu herşeyi yokuşa sürüyor..
diğer konuda ise,herkese saygım var isteyen istediğini istediği şekilde yaşar ama o çocukların ruhlarında açılacak olan hasar bütün hayatlarını etkileyecek bir ona üzülüyorum.. _________________ Aşk bir deniz, kadın onun kıyısıdır...
VICTOR HUGO |
|
| Başa dön |
|
 |
|
paniccc

|
Tarih: Pzr Nis 06, 2008 7:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
evliliğin bir anlamı kalmıyor denilmiş ama erkekler sınırsız cinsel özgürlüğe sahipler,onlar içinde evliliğin bir manası kalmıyor demekki evliliğin manası sevişmekle sağlanıyorsa ben erkek olsam hiç evlenmezdim,bayan olarak bunu söylüyorsak diyecek birşey kalmamıştır,evlilik cinsellik için yapılmaz,insan sevişmek için evlenmez,sevişmeyi yasal hale getirmek için insanlar evleniyor çok yazık ... _________________ yakın olmak için uzak dur benden... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Lawinya

|
Tarih: Pts Nis 07, 2008 5:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
| paniccc yazmış: |
| evliliğin bir anlamı kalmıyor denilmiş ama erkekler sınırsız cinsel özgürlüğe sahipler,onlar içinde evliliğin bir manası kalmıyor demekki evliliğin manası sevişmekle sağlanıyorsa ben erkek olsam hiç evlenmezdim,bayan olarak bunu söylüyorsak diyecek birşey kalmamıştır,evlilik cinsellik için yapılmaz,insan sevişmek için evlenmez,sevişmeyi yasal hale getirmek için insanlar evleniyor çok yazık ... |
sana sonuna kadar katılıyorum paniccc.evlilik sadece cinsel özgürlük için yapılamaz manevi duygular çok önemlidir en başta.dediğin gibi insanlar sevişmeyi yasal hale getirmek için evleniyorlar çoğu zaman peki sonrasında neler oluyor?çiftlerden biri bir başka insanda haz aramaya başlıyor sadece cinsellik adına bunun sonucunda da evlilikler bitiyor.olan eğer varsa çocuklara oluyor tabi,sorunlu bir sürü birey yetişiyor...
benim fikrim şudur;herkes cinsel anlamda yaşadıklarında özgürdür kendi kararını kendisi verir.çiftler evlenmeden önce birbirlerini tanımalılar bence her anlamda.evet cinsellik için evlenilmez ama cinsellik evlilik içinde kilit noktadır,o düzgün olmazsa hiçbir şey yürümez... _________________ Gel bak bir elimde gökyüzü var hala
Ötekinde kayıp giden yıldızlar la la...
Korkular da benim,umutlarda,
Beni bırakma... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
özgessss

|
Tarih: Pts Nis 07, 2008 7:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
| paniccc yazmış: |
| evliliğin bir anlamı kalmıyor denilmiş ama erkekler sınırsız cinsel özgürlüğe sahipler,onlar içinde evliliğin bir manası kalmıyor demekki evliliğin manası sevişmekle sağlanıyorsa ben erkek olsam hiç evlenmezdim,bayan olarak bunu söylüyorsak diyecek birşey kalmamıştır,evlilik cinsellik için yapılmaz,insan sevişmek için evlenmez,sevişmeyi yasal hale getirmek için insanlar evleniyor çok yazık ... |
sevgili paniccc, ben hiç bir manası kalmıyor derken kendim için, kendi koruduğum değerlerimden ve birazda olsa şuanki ruhsal durumumdan bahsettim..cinsellik evliliğin kilit noktasıdır evet ama cinselliği yasal hale getirmek için yapılan bir evliliğin gerçekliği tartışılır zaten..anladığın gibi bir mana yok mesajda..
erkek olsam evlenmezdim demişsin,evet haklısın ama ben işe biraz ruhsal açıdan bakıyorum galiba,(senin yorumun maddi açıdan olduğu için yazıyorum bunu )o şeklide yaşayan insanların ruhlarındaki yaralar ,yamalar hepimizdekilerden fazla..yani sağlıklı oldukları söylenemez..bir süre sonra hepimizden yorgun düşüyor ruhları..ortaya depresif ve hiç bir şeyden zevk almayan insanlar çıkıyor.
sözün kısası cinsellik heşey değil..büyütecek birşey yok..
bu kez anlatabildimmi  _________________ Aşk bir deniz, kadın onun kıyısıdır...
VICTOR HUGO |
|
| Başa dön |
|
 |
|
paniccc

|
Tarih: Pts Nis 07, 2008 11:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
kişisel bir söylemse tabiki söyleyecek birşeyim yok ben genel bir görüş olarak algıladığım için öyle söyledim yoksa benim vurgulamak istediğim zaten herkes nasıl huzurlu ve mutluysa öle yaşamalı kimse kimseyi bu konuda eleştiremez herkesin namus anlayışı farklıdır,bazı şeylerin basitleştirilmesine ucuzlatılmasına bende karşıyım ama bunu seviyeli yaşayan insanlarda var ve baskılardan dolayı bilinçaltında kötü bişey yaptıklarını sanıyorlar ve ciddi bunalımlara sürükleniyorlar... _________________ yakın olmak için uzak dur benden... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
özgessss

|
Tarih: Sal Nis 08, 2008 8:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
evet çok haklısın önemli olan insanın kendini nasıl hissetiiği,nasıl huzurlu ve mutlu olduğu, buda kişiden kişiye fark gösteriyor..bende kısa sürede bu herşeyden bıkmışlığımdan kurtulurum inşallah..  _________________ Aşk bir deniz, kadın onun kıyısıdır...
VICTOR HUGO |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|
 |
|
|
| 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) |
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
|
|  |