Kadın Magazin

Üye Menüsü
  Kullanıcı Adı:

Şifre:

Her ziyaretimde otomatik giriş yap

[ Şifremi unuttum ]
 [ Üye Ol ]

Arama Yap

Benim Adım Kırmızı Ukrayna'da

Başlığa cevap gönder    -> Kültür / Sanat
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj

cemre

Editör

Durumu : Offline

MesajTarih: Pzr Mar 30, 2008 1:11 am    Mesaj konusu: Benim Adım Kırmızı Ukrayna'da Alıntıyla Cevap Gönder

Nobel ödüllü ünlü yazar Orhan Pamuk'un kitabı “Benim Adım Kırmızı” Ukrayna'da da yayınlanacak. Pamuk'un kitabı TEDA Projesi kapsamında yeralan çok sayıdaki eserden biri.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Türk kültür, sanat ve edebiyat eserlerinin uluslararası alanda kapsamlı olarak tanıtılmasını amaçlayan “Türk Kültür, Sanat ve Edebiyatı ile ilgili Eserlerin Türkçe Dışındaki Dillerde Yayımlanmasına Destek Projesi-TEDA” kapsamında yurtdışından yapılan başvurular değerlendirildi.

Orhan Pamuk'un 2006 yılı Nobel Edebiyat Ödülünü kazanması, Türkiye'nin 2008 yılı Frankfurt Kitap Fuarı'nda konuk ülke olarak yer alacak olması ve Türk yazarlarının eserlerine pek çok ülkede okurun gösterdiği ilginin de etkisiyle 2007 yılı TEDA Projesi başvurularında gerek sayısal, gerekse yazar, eser ve ülke çeşitliliği açısından önemli oranda artış oldu.

TEDA Danışma ve Değerlendirme Kurulu'nun değerlendirmesi sonucunda, Türk kültür, sanat ve edebiyatının seçkin eserlerinin dünyanın çeşitli dillerine çevrilerek ilgili ülkelerin yayınevlerinden çıkması ve o ülke genelinde dağıtım, tanıtım ve pazarlamasının yapılması için 64 esere destek verilmesi kararlaştırıldı.

Bu kapsamda, Orhan Pamuk'un “Benim Adım Kırmızı” kitabı Ukrayna, Elif Şafak'ın “Bit Palas” isimli eseri Slovenya dilinde okurla buluşacak.

Yaşar Kemal'in “Yılanı Öldürseler” adlı başyapıtı Bosna-Hersek'te, İlber Ortaylı'nın “Osmanlı'yı Yeniden Keşfetmek” adlı kitabı Yunanistan'da, Perihan Mağden'in “Haberci Çocuk Cinayetleri” Hollanda'da yayınlanacak. Türk yazarlarının eserlerini kendi dillerinde basacak ülkeler arasında ilk sırayı 17 kitapla Almanya aldı.
2005 yılının ilk çeyreğinde hayata geçirilen TEDA Projesi çerçevesinde 2005'te 39, geçen yıl 69 ve 2007 I. döneminde 51 olmak üzere toplam 159 esere destek verildi.
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Sponsor

paniccc

Genel Moderatör

Durumu : Offline

MesajTarih: Sal Nis 01, 2008 11:16 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

benim adım kırmızı dehşet bi kitap,nasıl okudum bitirdim bilemedim,orhan pamuk gerçekten çok başarılı bir yazar diğer dillerde okunması gurur verici...
Önceki mesajları göster:   
Başlığa cevap gönder  

1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz

eXTReMe Tracker