Kadın Magazin

Üye Menüsü
  Kullanıcı Adı:

Şifre:

Her ziyaretimde otomatik giriş yap

[ Şifremi unuttum ]
 [ Üye Ol ]

Arama Yap

'Atatürk rozetiyle camiye gemeyin!'

Başlığa cevap gönder    -> Medya / Magazin
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj

cemre

Editör

Durumu : Offline

MesajTarih: Sal May 06, 2008 10:08 pm    Mesaj konusu: 'Atatürk rozetiyle camiye gemeyin!' Alıntıyla Cevap Gönder

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesindeki Merkez Camii İmamı Sezai Yaşar, yakasında Atatürk rozeti ile gelen Ömer Atalar (80)'a, "Bunu takıp camiye gelmeyin, günah işliyorsunuz" dedi. İmam Yaşar, rozetle namaz kılmanın caiz olmadığını öne sürerken, Trabzon Müftüsü Ahmet Bulut, "Rozetle namaz kılmanın dinen sakıncası yok" diye konuştu.

İmam Yaşar, yakasında Atatürk rozetiyle camiye gelen Atalar'a, yakada rozetle namaz kılmanın dini yönden sakıncası olduğunu söyledi. Tüm vakit namazlarını camide kıldığını ve bugüne kadar böyle bir uyarıyla karşılaşmadığını belirten Atalar, "Yakamda Atatürk’ün rozetini gören imam, ‘Bunu takıp da camiye gelmeyin. Resimle camiye gelinmez’ dedi. Bu söz karşısında çok üzüldüm ve cami içinde olduğumuz için tartışmaya girmek istemedim. ‘Rozetin kime ne zararı var?’ dedim. İmam da, ‘Burası Allah'ın evidir. Resimle buraya girmek mahsurludur’ yanıtını verdi. Ama ben yine de rozetle camiye giriyorum ve namazımı kılıyorum" diye konuştu. Yaşar, DHA muhabirinin sorularını telefonla yanıtlarken cemaate sadece bir tavsiyede bulunduğunu söyledi. Rozetle namaz kılmak uygun olmadığını ileri süren Yaşar, "Ben sadece namaz kılarken rozeti çıkarmalarını, kıldıktan sonra takmalarının daha uygun olduğunu belirttim. Masumane bir uyarıydı, tavsiyede bulundum. Dinimiz gereğince rozetle namaz kılınmaması gerektiği belirttim. Zaten dinimizde de böyle şeylerle namaz kılınmaması gerektiği vurgulanıyor" dedi.

Sakıncası yok

Trabzon Müftüsü Bulut ise, Atatürk rozeti veya herhangi bir rozetle namaz kılmanın dini açıdan sakıncası olmadığını söyledi. Bulut, rozetle namaz kılınabileceğini, bunun dini açıdan ‘caiz' olduğunu anlatırken, "Zaten Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı ilmihallerde bu konu açıkca yazılmış. Rozetle namaz kılmanın hiçbir sakıncası yok. Bu konuda bize bir şikayet ulaşmadı. Bu nedenle şu anda herhangi bir soruşturma söz konusu değil" diye konuştu.
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Sponsor

Miracle

Site Yöneticisi

Durumu : Offline

MesajTarih: Sal May 06, 2008 10:48 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Hey allahım yaa avrupalı yıllar önce uzaya çıktı marsı araştırmaya, biz 2000 li yıllarda nelerle uğraşıyoruz beyinsiz ve gereksiz insanlar topluluğu Sinirli
Önceki mesajları göster:   
Başlığa cevap gönder  

1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz

eXTReMe Tracker